Langkau ke kandungan utama

Catatan

Petikan dari facebook liyana syayana tadi Kisah yang ingin aku ceritakan sangat sangat membuka hati dan nurani aku sebagai seorang anak. Sebelum itu,maaf seandainya cerita ini agak panjang atau terdapat kekurangan. Petang jam 7.30 semalam aku bergegas ke unit kecemasan sebuah hospital kerajaan. Aku mendapat berita ibu aku dikejarkan ke hospital kerana pitam dibilik air.Tetapi alhamdulillah mak aku dalam keadaan stabil. Sementara aku menunggu di ruangan menunggu,aku lihat ramai doktor sedang sibuk melayan pesakit. Ada yang athma,accident,kena pukul dan macam macam lagi. Aku perhatikan dengan rasa kasihan. Tidak lama kemudian,aku ternampak 2 kelibat perempuan. Riak wajahnya agak sugul dan cemas. Seorang makcik lingungan 60 an bersama anak perempuannya dalam 20 an. Makcik tu kemudiannya bertanyakan sesuatu kepada nurse yang dikaunter. Kemudian kedua dua mereka duduk dihadapan aku. Aku hanya diamkan diri dan melayan wasap group sambil tunggu mak aku siap dirawat. Dalam 10 minit ke…
Catatan terbaharu
Pernahkah anda berpisah dengan ibu kandung anda sedari umur 9 bulan? Situasi ini berlaku kat suami saya.Dia berpisah ngan ibunya sejak dia berumur 9 bulan lagi.Dek kerana penceraian ibu bapanya,hak penjagaan jatuh ke atas ayahnya.Lagipun ayah mertua ada pekerjaan tetap (askar ketika itu).Ibu kandungnya pula tidak bekerja. Apa yang saya tahu ibu kandungnya pernah menjejaknya tapi ibu tiri suamiku dapat melarikan diri.Rentetan cerita itu maka jadilah suami saya seorang anak tiri. Oklah nak dijadikan cerita saya yang over mencari ibu kandungnya.Saya pasti ibunya masih hidup cuma tidak tahu dia ada kat mana.Cari punya cari kat facebook,jumpala satu page ipoh.Mula la pencarian saya di situ.post saya mengenai jejak kasih ibu kandung suami itu mendapat respon yang positif.. Selama ini ibu kandungnya tiada fb.Adik ibu kandung mak yang terbaca post tersebut lalu cepat2 request add kat saya.. alhamdulillah saya dapat mempertemukan suami dengan ibu kandungnya.Sedih memang sedih ketika itu. Ibuny…
Petikan daripada page kisah rumah tangga yang gempar awal pagi tadi

Salam, kisah aku ni bermula dgn aku dan suami perlu pindah ke Petaling Jaya atas urusan kerja. Suami aku dpt rumah sewa area Taman Medan dgn harga yg not bad la. Rumah sewa aku ni berdekatan dgn Pasaraya Matahari So, senang la aku nk beli apa-apa kan? Jalan kaki pun boleh pergi pasaraya. Klinik Kerajaan Taman Medan pun dekat.
Masa first masuk rumah sewa ni aku dh rasa lain mcm. Mana tidaknya, aku siap jumpa kain putih lusuh berlumpur kering kt dlm bilik tidur aku. Siap ada 2, 3 helai rambut panjang lekat kt kain tu. Dlm hati aku tdetik, "kain pontianak ke ni? Pontianak tukar baju dlm bilik ni ke?". Aku gelak kecik dgn diri aku sendiri. Aku tanpa byk soal, aku terus campak kain tu dlm tong sampah luar rumah. Hari ptama aku kt rumah takde apa2 yg blaku pun. Siap aku menari2 lagi dgn suami dlm rumah.
Masuk hari kedua, start dh buat hal. Suami pergi kerja. Aku dlm bilik ni main Candy Crush, selamba je aku dengar…